Det ligger en gråhund begraven på mars

Hej,

ich habe gerade ein wunderbar witziges Buch gelesen, das in Lappland spielt. Bisher gibt es das Buch nur auf
Schwedisch, aber einige können das ja 🙂 -es heißt: Det ligger en gråhund begraven på mars – von Tommy Rapp.

Hier die Vorstellung des Autors:
Det ligger en gråhund begraven på Mars, är berättelsen om livsödet för den sjukpensionerade gruvarbetaren Isak Thomasson Kemiläinen från Kattuvuoma, nordost om Torneträsk. Efter en rasolycka i Kirunagruvan år 2002 så följer sedan sjukpension, beroende av smärtstillande och en allt mer tilltagande alkoholism.

När han efter en hård helg ska in till Kiruna med bilen och på vägen förlorar både körkortet samt vapnen så får han nog. Med snaran och fyrhjulingen beger han sig till den månghundraåriga tallen på sluttningen av berget Njalloaivi, där han tänker avsluta sitt liv. Men han anar inte att ödet vill annorlunda och att miljarder människor jorden runt snart kommer att följa hans minsta steg i livet.

Boken finns att köpa på: Bokus, Adlibris, Cdon samt några till. Vill du läsa den som e-bok och har android så kan du köpa den direkt på Google Play där du hämtar dina appar.

Das Buch ist sehr witzig und bringt das Lebensgefühl eines Mannes, dem es so richtig dreckig geht, unglaublich gut rüber. Als nichts mehr in Isaks Leben klappt, will er sich das Leben nehmen. Aber dann kommt sein Hund dazu und er kann nicht verantworten, dass der so etwas Schreckliches mitanschauen soll – ab da verändert sich Isaks Leben von Grund auf.
Wer den finnischen Autor Arto Paasilinna mag, der wird dieses Buch mit seinem schrägen Humor auch mögen.
Ich habe das Buch bei iBooks heruntergeladen, es kostet 7.99 Euro.

Viel Spaß beim Lesen
http://www.klaranordin.de – das ist meine neue Autorenseite – mit meinem Krimi „Totenleuchten“

Die Kommentarfunktion ist derzeit geschlossen.